Samenwerkingen

Als stichting hebben wij een langdurige en directe samenwerking met een aantal kennisinstituten binnen de gemeente Eindhoven.

Zo zijn wij onderdeel van een aantal Europese projecten, zoals REACH2020, waarbij o.a. onderzoek gedaan wordt naar het bevorderen van lichamelijke activiteiten bij ouderen. Vanuit REACH is een project rondom spelen ontstaan; Enchanter.

Veel studenten van deze onderwijsinstellingen vinden hun weg naar het Ontmoet en Groethuys en komen op een interactieve manier in contact met onze gasten. Dit leidt tot mooie resultaten die ontstaan uit de samenwerking tussen jong en oud, waarbij kennis ontstaat.

In het kader van ons vitaliteitsprogramma trekken we samen op met sportcoaches en fysiotherapeuten. Dit om de inhoud van het programma te borgen en voortuitgang te meten.

 

Samenwerkingspartners

Mijn studenten werken al jaren samen met het Ontmoet & Groet Huys om zo meer te leren over hoe we slimme producten en diensten kunnen bedenken voor ouderen.

dr. Lu Yuan, TU Eindhoven (faculteit Industrial Design)

Meer ontmoetingen vanuit dezelfde visie!?

Onze expertise, kennis, visie en ontwikkelingen willen wij delen met andere woon-, welzijn-, zorgorganisaties en opleidingsinstituten in de regio Eindhoven en uiteindelijk de rest van Nederland. Simpelweg omdat wij de sociale impact die we met het Ontmoet & Groet Huys bereiken, willen vergroten om zo nog meer ouderen te bereiken.

Om dit te kunnen doen hebben we een social franchisemodel ontworpen waarmee het voor potentiële initiatiefnemers duidelijk wordt hoe zij, samen met ons, kunnen zorgen voor meer ontmoetingen, op meerdere plaatsen, vanuit één gezamenlijke visie.

 

Franchisenemer worden iets voor jouw organisatie?

Het franchise concept van Ontmoet & Groet is geen ‘one size fits all’ benadering, maar een aanpak waarbij het geheel meer dan de som der delen wordt. We gaan dus altijd samen aan de slag. Graag willen we dat de franchisenemer onderdeel is van, of zeer bekend is met, het lokale netwerk. Dat is het belangrijkst.

De stichting is slechts een klein onderdeel van het ecosysteem wat ondersteuning biedt in het zelfstandig thuis blijven wonen. Wij doen dit door middel van een fysieke locatie waarbij ontmoetingen mogelijk gemaakt worden en er nieuwe sociale verbindingen binnen het netwerk van onze gasten ontstaan. Echter kunnen wij dit niet zonder onze netwerkpartners die een belangrijke rol hebben als het gaat om zorg, signalering, ondersteuning en overige sociale hulp voor ouderen in de wijk

Jouw organisatie heeft de volgende uitgangspunten op orde:

  • De gedeelde visie op sociale impact boven winst;
  • Een beproefd (lokaal) netwerk van relevante stakeholders;
  • Een jaarplanning met activiteiten gericht op ontmoeten en ondersteunen;
  • Een laagdrempelige en toegankelijke locatie die ontmoeten mogelijk maakt;
  • De filosofie ‘Van HARTE Welkom’ al voor een deel in zijn/haar DNA;
  • Ervaring met inzet van vrijwilligers en (zorg)professionals;
  • Beschikking tot ontwikkel- & investeringskapitaal.