Mijn studenten werken al jaren samen met het Ontmoet & Groet Huys om zo meer te leren over hoe we slimme producten en diensten kunnen bedenken voor ouderen.

dr. Lu Yuan, TU Eindhoven (faculteit Industrial Design)

Wij hebben elkaar leren kennen in het Ontmoet & Groet Huys, en komen sindsdien een aantal keren per week samen met de andere gasten lunchen.

Ina en José – Gasten Ontmoet & Groet Huys

Ik wil heel graag nog iets voor een ander betekenen. Het komt voort uit een gevoel, iedereen die gepensioneerd is zou dit moeten doen. Het draagt echt iets bij.

Ina – Vrijwilligster

Met veel plezier ontvang ik de gasten bij het Ontmoet & Groet Huys, om lekker samen te kunnen koken.

Hans – Vrijwilligster

De meeste van onze vrijwilligers hebben zelf in de zorg gewerkt, dat schept een band!

Dini – Vrijwilligster

Het is vrijwillig, maar niet vrijblijvend

Wanneer je bijvoorbeeld met pensioen bent valt er veel weg. Werk is voor veel mensen ook zingeving. Je voelde je nuttig en je had er je sociale contacten. Vrijwilligerswerk kan een mooie vervanger zijn van die zingeving. Het is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er wordt iets van je verwacht. Zo geeft het je structuur en kun je er je doelen in kwijt. Want het moet voor jou natuurlijk ook iets opleveren.

Vrijwilligerswerk geeft structuur maar daarnaast doe je er ook (nieuwe) sociale contacten op. Je leert mensen met wie, of voor wie je vrijwilligerswerk doet, steeds beter kennen. Het  is een ideale basis om nieuwe mensen te ontmoeten of vriendschappen uit te bouwen. Samen met jou gaan we op zoek naar wat het best bij je past.

Gastvrouw/heer

wekelijks vast ingedeeld

Je zorgt er voor dat gasten zich welkom voelen in het Ontmoet en Groethuys. Je maakt een praatje, schenkt een kopje koffie in en houdt gasten gezelschap. Het creëren van gezelligheid en huiselijkheid zit je in de genen.

Begeleider Activiteit

één keer per week / twee weken

Ben je erg handig in een bepaalde hobby en vind je het leuk om deze kennis te delen met anderen. Wordt dan begeleider van een activiteit bij het Ontmoet en Groethuys. Je kunt hierbij denken aan koken, breien, handwerken, knutselen, schilderen. Ook wanneer je een leuk idee hebt voor een activiteit waar jij goed in bent, nodigen we je van harte uit om te reageren.

Flexpool Vrijwilliger

flexibele dagen & tijden

Soms hebben we wel eens te weinig handen om het Ontmoet en Groethuys draaiende te houden. Bijvoorbeeld bij ziekte van een vaste vrijwilliger of bij een extra evenement. Het is dan fijn wanneer wij een hulpvraag kunnen uitzetten onder mensen die af en toe eens bij willen springen. Als vrijwilliger in de flexpool heb je dus geen vaste tijden, maar wordt er alleen een beroep op je gedaan wanneer het echt nodig is.

Het verhaal van Ina

“Ik wil heel graag nog iets voor een ander betekenen. Het komt voort uit een gevoel, iedereen die gepensioneerd is zou dit moeten doen. Het draagt echt iets bij.”

Ina gaat al jaren mee bij het Ontmoet & Groethuys. Ze komt op vaste momenten in de week en kent de gasten die zij ziet inmiddels erg goed. Als zij er niet is, dan missen de gasten haar. Dat geeft haar een stok achter de deur om te komen. Met een glimlach en een goede dosis humor én natuurlijk heerlijke koffie hoopt Ina nog vele dagen bij Ontmoet & Groet te zijn.

“We mogen geïsoleerde ouderen niet in de steek laten. Als vrijwilligster wil ik nog lang voor hen het verschil maken.” 

 

Meer weten over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk? Neem contact met ons op.

    Of bel met 040 292 07 13